неделя, 23 февруари 2014 г.

Превенция на насилието и агресията



От 10 до 14.02.2014г. взех участие в обучение за педагогически специалисти по темата "Превенция на насилието и агресията". Едно изключително динамично, полезно, зареждащо...обучение. Всички учители в края на курса бяхме единодушни, че с удоволствие бихме участвали пак в подобен форум. Благодарение на очарователния психолог г-жа Петя Атанасова групата научи много за видовете агресия в училище и различните форми за противодействие. Под формата на различни занимателни игри решавахме нелеки казуси, рисувахме, изработвахме постери, защитавахме позициите си пред членовете на курса.

Мои емоции:)

Групата учители от нашето училище. Всички взеха активно участие в курса, в даден момент бяха успешни говорители в групите, в които попадаха за екипна работа.

На страницата на sido.niod.bg след края на обучението всяка работна група ще помести своя писмена разработка по проблемен казус или проект за провеждане на час по тема от тематичното ядро. На сайта са поместени множество полезни материали в помощ не само на класния ръководител, но и на всеки един учител и родител. 
Нашият екип разработва проект за час на класа по темата "Кибертормоз" - една от най-сложните за противодействие форми на тормоз. Прочетохме и доста допълнителна информация, използвахме и наученото в курса с г-жа Атанасова, очакваме положителна оценка на работата си.


Няма коментари:

Публикуване на коментар