четвъртък, 30 октомври 2014 г.

Омайничета




В навечерието на един свят празник - Деня на народните будители литературният кръжок "Христо Ясенов" за девети пореден път събра почитатели на поезията в малкия салон на читалище "Тодор Пеев - 1871". С много трепет и настроение младите поети Кристияна Генадиева, Мая Маринова, Ивета Иванова, Даниела Руменова и Теодор Цветков прочетоха своите най-нови творби. Задълбочено и мъдро отговаряха на въпросите на своята ръководителка г-жа Евгения Христова, а най-малкият поет Теодор с необичайно за възрастта си чувство за хумор повдигаше настроението в залата. 











Поздравления за всички тях!

2 коментара:

  1. Наистина вълнуващо преживяване! Тържество на духа, и то в навечерието на уникалния български празник - Деня на народните будители! "Омайничетата" са самородни таланти! Безспорно заслужават нашата безрезервна подкрепа и бурните ни аплодисменти! Питам се обаче дали наистина ги получават... от всички нас - техните родители, учители, приятели... дали не сме длъжници на тези прекрасни момичета и момчета, които със словото всеотдайно и искрено поддържат духа на будителите жив във времето!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали знаеш фразата: Никой не е пророк в собствената си страна:( Да, длъжници сме на младото поколение, но колко от нас го осъзнават и се стараят да го променят...Децата ни ще продължават да напускат родните места, Родината...ще страдат, и ние също. Докога?

      Изтриване