петък, 23 януари 2015 г.

Хартията докосва сърцето

На 23 януари в цял свят се отбелязва Денят на ръкописното писмо. Инициатор на този празник става Асоциацията на производители на принадлежности за писане / WIMA /, избирайки датата в чест на рождението на американския държавник Джон Хенкок, който пръв е поставил подписа си под Декларацията на независимостта.
Помните ли кога последно сте написали писмо на ръка? Или изпратили поздравителна картичка на далечни приятели или роднини? SMS-съобщенията или електронните писма много бързо се забравят или загубват сред стотиците такива. А написаното на хартия писмо ще "живее" дълго не само във Вашата памет...

Как ние отбелязахме този ден?
1. Кристен от 9. г клас донесе стари картички, надписвани на ръка. С притеснение ни се извини, че била драскала по тях, когато била малка. Всъщност установихме, че е искала и е правила опити и малката ръчичка да напише подобни криволички:) Е, телефонът ви може ли да запази такъв спомен?
2. Отворихме полученото днес писмо от гр. Хасково и учениците на г-жа Тотева. За наша изненада и радост то беше написано на ръка.

3. Радинка от 5. б клас пожела да напише отговора на писмото, пристигнало предния ден от 
г-жа Стоилкова и нейните ученици от 105 СОУ "Атанас Далчев", София.

4. Поговорихме за вълнението, което носи получаването на писмата. Всеки, който е получавал хартиено писмо, сподели, че го пази!
Решихме да напишем просто, човешко, топло писмо до близък, приятел или просто някой, който много ни липсва...











Четиридесет и двама ученици твърдо заявиха, че ще изпратят написаните писма! 
В едно ми беше позволено да надникна...То няма да стигне до адресата, защото е до починалия татко...успях да скрия сълзите, но ще го помня може би винаги. Както си спомням сигурно от преди 20 години, когато едно малко момче написа писмо до отишлата си от този свят баба, която правела най-вкусните печени филийки и плетачните куки не слизали от ръцете и...

Не спирайте да пишете писма, защото хартията докосва сърцата!




1 коментар:

  1. Страхотно е усещането да четеш писмо на хартия!
    Последните години се опитвам поне картички да изпращам.
    А през 2014 изпратих написано на ръка писмо на моя приятелка и тя сподели, че освен самото писмо и времето прекарано в прочита са ѝ донесли огромно удоволствие!
    Дерзайте и пишете!

    ОтговорИзтриване