четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Има дни, в които....

Днес е един такъв прекрасен и вълнуващ ден! Имаме писмо, не можете да познаете от колко далече пристига. Краснодар! Разстояние по въздух - 1221.37 километра, време за път - 1 ден!
Моята виртуална приятелка Анна Гончарова е прочела за вълнуващия проект "България в 100 магнита" и е решила със своите прекрасни първокласници веднага щом се научат да пишат, да "долетят" при нас!

Скъпи приятели, доставихте ни огромна радост! Писмата ви прочетохме с ученици от 10. в клас, част от тях учат за втора година руски език и се справиха отлично с четенето и превода! А емоцията, тя е нещо, което не може да се опише.

Не мога да не покажа картичките и ръкописните послания към тях. Научихме много интересни неща за града ви, който наричате неголям/ 700 кв. км. и население от 787,1 хил. жители!/ Ние живеем в градче с 12 хил. жители :))


























Скъпа Анна, мили деца,
Много, много благодарим за радостните вълнения, които ни подарихте! Очаквайте отговор!








4 коментара:

  1. Петя, от вълнение даже не знам какво да напиша :). Това е наистина невероятен момент и разбира се, възможност за установяване на траен контакт с ученици и колеги от Русия. Вярвам, че твоите момичета и момчета ще се възползват от нея и... благородно им завиждам :).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е вълнуващо, а и учениците приеха с радост да отговорят, нищо, че са десетокласници, а ще пишат на първолаци:)

      Изтриване
  2. Здравствуйте, Петя! Как здорово, что наши открыточки с достопримечательностями Краснодара прибыли к Вам в целости и сохранности! Первоклассники очень старались показать свой родной и любимый город! С нетерпением будем ждать ответа!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Большое спасибо, Анна Анатольевна! Классный сюрприз!

    ОтговорИзтриване