сряда, 31 май 2017 г.

Написаното остава. Пишѝ правилно!

Особено съм щастлива, че на 24. 05. станахме част от Националната кампания на Института по български език към БАН!
С Поля Ботева от 11. г клас предложихме на нашите съграждани да почетат българското слово с една диктовка.

Кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките цели да привлече вниманието на учениците и родителите, законодателите, медиите, експертите – учители, изследователи, университетски 
преподаватели, институциите, свързани с образованието, към огромното значение на образованието и науката (и на грамотността като тяхна предпоставка) за развитието на обществото.На 24.05.2017 г. на централния площад в град Етрополе малки и големи имаха възможност да направят  кратка диктовка, не само за да проверят знанията си по български правопис и пунктуация, а за да засвидетелстват почитта си към българската просвета и култура, към българските учители, учени и университетски преподаватели, просветители и дейци на културата!


Нашето участие намери отзвук на страниците на местния сайт "Балканец":
И особено сме горди с отбелязването ни на страницата на официалния сайт на ИБЕ "Л. Андрейчин": http://ibl.bas.bg/vnapisanoto-ostava-pishi-pravilnov-na-24-i-26-may-v-grad-etropole/
Благодаря на Института за предизвикателството! На нашия директор г-жа Манчева за активното съдействие, на всички участници за смелостта и отговорността - респект!

 

4 коментара:

 1. Очень интересная инициатива! Скажите, Петя, а все писали одинаковый текст, или для разных людей были разные тексты? Если я правильно поняла, потом в ноутбуке каждый мог посмотреть эталонный текст и увидеть свои ошибки?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравствуйте, дорогая Людмила Батяева! Спасибо за интерес! От Института предложили нам 2 варианта - для младших учеников и для старших или взрослых.

   Изтриване
 2. Очень похож наш "Тотальный диктант" - и себя проверяешь, и правила, пунктуацию повторяешь... Здорово!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Спасибо, Анна Анатольевна, как хрошо сказали - Здорово!

   Изтриване