неделя, 14 октомври 2018 г.

Литературата е вкусна!

Новата учебна година е в ход. За едни плахо, за други вдъхновено...Тази година имам два нови осми класа. Стъпваме внимателно :), опознаваме се. Неочаквано след урока ученичка се приближава тихичко и ме пита: "А книга ще искате ли да Ви разкажем? Чували сме, че поставяте такива задачи." Еха, проучили са ме! И това е чудесно в известна степен, защото ми дава свободата да поставя скоро-скоро предизвикателство.

И така, скъпи осмокласници, аз самата обичам да чета, ще бъде интересно да споделяме кой и какво чете. Съвсем скоро очаквайте в кабинета табло, на което  да отбелязвате своите заглавия. А отзивите за прочетеното ще можете да споделите на страниците на блога.
Наред с четенето, обичам и храната - личи си, нали:))? Затова ви отправям и друго предизвикателство: Изберете си от списъка "вкусна" книга. Извадете цитат, където се споменава храна. Намерете рецептата, сгответе и направете красива фотография! Така заедно ще съставим електронна книга "Вкусна литература". 

Краен срок: м. януари. Списък с "вкусни" книги:

https://drive.google.com/file/d/1kGZOhFcjGK0tPMbG6hLC4LlfRwsbWnaw/view?usp=sharing

А ето ги и моите шведски кюфтенца от "Карлсон, който живее на покрива":) 
Те "тъй възхитително миришеха, бяха тъй хубаво изпържени, зачервени - с една дума, бяха такива, каквито трябва да бъдат кюфтенцата от месо!".
А ученици от 10. клас готвиха български ястия, цитирани в "Българи от старо време" от Л. Каравелов!
Виж ТУК.
Вкусно четене!

1 коментар:

  1. Я люблю лакомиться вафлями по любимому рецепту героев книги Марии Парр "Вафельное сердце"!

    ОтговорИзтриване