петък, 5 юли 2013 г.

Спомен за Италия

Вдъхнових се от поредния прекрасен пътепис на Пепеляшка и се върнах към спомените от едно пътуване до Италия. А Италия е наистина усмивка!


Сан Марко и Мостът на въздишките

Верона и къщата на Жулиета. И ако някога сте се чудили защо е по - светла едната гърда на статуята и, защото мъжете се докосват задължително до нея за изпълнение на желание за повторно завръщане там.. А на входа се записват, залепват с дъвки и.... всички любовни желания, които задължително се сбъдват. Вярвам, че моят любим не е пожелал друга любов! :)
Един прекрасен остров - Мурано! Невероятни красоти от стъкло.

 Е, и трудолюбивият китайски народ е помогнал, за да може и по-незаможните туристи да си отнесат спомен от цветно стъкло...Но това няма значение, важно е душата ти  да  пърха от вълнение, че е стъпила на такава чудна земя. /Препоръчвам книгите на Марина Фиорато  "Стъкларят от Мурано" и " Тайната на Ботичели". И още една: "Ако искаш да си легнеш с мен, сготви ми" :) /Ант. Капела/

Но моят истински фаворит остава Бурано - дантели, цветни къщи, наклонени кули, простори между къщите :) :)

Групата ни беше добронамерена, усмихната, с добро настроение се събра преди тръгване на чаша италианско вино, остана и за вкъщи. За Великден изненадахме нашата сладурка с огромно шоколадово яйце /тогава още не се продаваха у нас/.
Не остава нищо друго, освен да си пожелаем нови пътешествия. И на Вас!

Няма коментари:

Публикуване на коментар