петък, 7 февруари 2014 г.

Венецианският договор, Марина Фиорато

Фейра е довереница на Нурбану, майката на турския султан СелимІІІ. Освен това Фейра е със завидни медицински познания, които е получила от видния лекар на империята.
В предсмъртния си час /а легендата разказва, че е отровена от венецианка/ валиде султан Нурбану разкрива пред Фейра своята голяма тайна. Тя е нейна майка. Като млада венецианка на своя остров Парос тя се влюбва в красив турски капитан и избягва с него. Но, когато пристигат в Константинопол, е пожелана за жена от самия турски султан...


Нурбану иска от Фейра услуга - тя трябва на всяка цена да стигне до Венеция и да предупреди настоящия дож /нейн чичо/ за бедите, които турският султан  готви за него /чума, пожар, война, смърт/.
Фейра ще успее да пристигне във Венеция, ще помогне с дарбата си на лекар да се спасят от чумата много хора, помагайки на друг истински отдаден на професията млад лекар Анибале Казон..., а също така двамата да срещнат любовта.
Разбира се има още множество лица исъбития, с които да се срещнете и съпреживеете превратностите на съдбата заедно с тях.
Марина Фиорато за пореден път не разочарова своите читатели! Нейните сюжети не са позната схема. Приключението е динамично и завладяващо. Читателят винаги научава нещо любопитно за действителни лица и събития от необятната история на Италия, от историята на изкуството.
Радвам се на новата си среща с тази интелигентна писателка. Много ми е приятно, че никога не е една и съща.

1 коментар: