четвъртък, 17 юли 2014 г.

"Войната на буквите" от Людмила Филипова



Утре я очаквам по куриер!
Людмила Филипова е сред любимите ми съвременни автори. "Стъклени съдби", "Червено злато", "Мастиленият лабиринт", "Антихтонът на Данте", "Аномалия", "Печатна грешка".
Само първата и книга /"Анатомия на илюзиите"/  не съм чела, но знам, че  турски режисьор подготвя филм по нея. За две от най-любимите ми книги е направен виртуален музей със снимки от местата, където протича действието в романите http://mastileniat-labirint.com/. Препоръчвам с пристрастие :)
Романите на Людмила Филипова са преведени на английски, руски, гръцки, турски, италиански език!

5 коментара:

  1. Здравей, Петя (надявам се, че може на "ти")!
    Случайно попаднах в блога и то точно на тази публикация.
    И аз харесвам много Людмила Филипова (въпреки потеклото и, на което определено не съм фен).
    Считам, че е един от най-добрите наши съвременни автори. Нежна визия, изключително силен характер, разпознаваем стил на писане, макар че книгите и са много различни като тематика, но все злободневни. Харесах още първата и книга, която е нещо като автобиографичен роман. Честно казано не знаех, че има издадена нова. Непременно ще прочета и нея!
    Хубава вечер и ще следя блога с интерес! Уважавам много твоята професия!

    ОтговорИзтриване
  2. Щастлива съм с новия си посетител - с теб, Весела! Благодаря за отзива, надявам се да открием още общи теми и интереси. Хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вече чета книгата и за пореден път се убеждавам, че най-сигурният начин човек да обикне историята на народа си е ако му е разказана от писател!

      Изтриване
    2. Май наистина ще открием и други общи неща. Историята ми е слаба страна (за съжаление, но от дете не ми е интересна), но наистина, когато е художествено поднесена е нещо друго...

      Изтриване
  3. И аз със срам си признавам, че съм слаба по история, но може би вината не е само у нас. Учебниците са едни ужасни списъци с имена и дати..., а е нужен и подходящ човек, който да те увлече. Мисля, че Георги Данаилов беше писал: "Добрият учител може да бъде много опасен, защото ученикът бърка обаянието на неговата личност с привлекателността на предмета, който преподава." Бих добавила: Дай Боже повече "опасни" учители!

    ОтговорИзтриване