неделя, 11 октомври 2015 г.

Срещи на духа

В периода 7-10.10.2015 г. бях част от вълнуващо събитие - IV Национална конференция "Насърчаване на четенето", организирана от ЦРЧР и Еразъм+.
Работните срещи бяха открити от Милена Караангова, която проследи ключовите резултати от предходните конференции и коментира Грамотността на 21. век, обобщена чрез петте W - Why, What, Who, When, Where.

Винаги, за мен, е особено интересен споделеният опит на колеги. 

Тонка Панайотова, начален учител и учител по английски език от гр. Благоевград, разказа за поредица от дейности за насърчаване на четенето в начален етап.
Светлана Върбанова, национален e-Twinning посланик, представи своята вълнуваща "Литературна разходка" по стъпките на любимите писатели в Германия, Италия...
Ирена Райкова от 137 СОУ гр. София в презентацията си "Нашето място за четене" предложи разнообразие от дейности, с кото нейните ученици са вниквали в мъдростта на писаното слово.
Колегите от гр. Кубрат с гордост показаха дейности, насърчаващи четенето, проведени от ученическия парламент в училището.
Вълнуващи разкази представиха и редица представители на Читалищните библиотеки в страната, сред които особено се открои дейността на РБ Пловдив  със заглавие  "Приказка от камъчета".
Писателят Мариян Желев пренесе четенето сред природата и любимото му Тюленово край Варна.
Писателят Георги Мишев призова: "Да създадем една коалиция срещу невежеството!"
Третият ден от работата на Конференцията протече особено динамично - работните групи ентусиазирано споделяха още опит, обменяха контакти, планираха бъдещи дейности.
Ето ме и мен :)
За финал участниците подариха книги за библиотеките в с. Негован и с. Труд.
 




А накрая и прекрасната екскурзия до Арбанаси - Констанцалиевата къща и църквата "Рождество Христово"







До нови срещи, колеги! Благодаря за вдъхновението! Не успях да спомена всички, но това не означава, че не ви помня. Успех!
















2 коментара:

  1. Петя, радвам се, че се срещнахме! И както си пожелахме до нови срещи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз, Тони. На тези събития са ми особено ценни именно срещите с колеги. До скоро. Дано:)

      Изтриване