петък, 30 май 2014 г.

Равносметка

31.05.2014 г. е датата, която бележи края на проекта "Читать не вредно, вредно не читать!". Благодаря сърдечно на Елена Воронина и Мария Сонина за вихъра, в който ме въвлякоха! 


Когато миналото лято прочетох предложението - всяка учебна седмица по една книга, се страхувах, че няма да успея да се справя. Не защото не чета, напротив, чакам с нетърпение всяка ваканция, за да чета не-задължителна литература. Но...през учебно време учителят по литература има доста за четене и препрочитане...
И така с Вашата подкрепа, пример и вдъхновение, скъпи руски колеги, аз се справих и Ви благодаря за чудесното предизвикателство! Участието ми в този краусорсингов /определението е на М. Сонина/ проект ме обогати с много нови приятели и отлични педагози, чийто опит прилагах в различни свои малки проекти. Техните пък коментари към моите постове ме зареждаха положително и ме стимулираха за нови творчески планове. Чрез този проект придобих и някои нови умения за работа в мрежата, а други съм планирала да осъществя през предстоящата отпуска. И не на последно място участието ми в проекта ми донесе още по-добра организация на работния график, за да съм "в крак" с темпото на четящата планета. Разбира се имам и нови  планове...
В ерата на повсеместна комерсиализация човек трябва да знае, че има дейности, за които не му заплащат, но за този труд той бива възнаграден в много по-голяма степен – със знания и умения, с приятелства, с моралната удовлетвореност, че е полезен! Благодаря! До нови срещи!

13 коментара:

  1. Петя, последняя фраза — в точку!

    А по поводу новых встреч — сообщники уже обсуждают возможность очной встречи в новом учебном году. Мы были бы рады, если бы Вы нашли возможность присоединиться к нам!

    ОтговорИзтриване
  2. Петя, здравствуйте!
    Проект, действительно обогатил всех нас. Самое приятное, что книги помогли нам познакомиться! Как много нас, любителей чтения! Очень рада, что и Вы вместе с нами принимали участие в проекте. Я старалась читать Ваши отзывы!
    Благодарю Вас! До новой встречи! А она будет точно: заочная или очная!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, че бяхте с мен! Нищо че проектът приключва, ще продължим да си гостуваме чрез виртуалните си класни стаи, ще се учим, ще се стараем да сме по-добри...

      Изтриване
  3. Как же здорово, Петя, что мы можем общаться, делиться прочитанным, учиться друг у друга благодаря проекту! Я поздравляю Вас с приходом лета и желаю радостного отдыха!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, краят на нашата учебна година е 30 юни! Така че има още време до мечтите за лятото :) На Вас щастлива и пълноценна почивка! С уважение!

      Изтриване
  4. Ти си винаги последователна и упорита.
    Възхищавам се!
    За жалост нямам време за повече книги, а трябва!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи, за един учител те са единствената награда.

      Изтриване
  5. Петя, Ваше участие в проекте было большим подарком для нас. Приятно осознавать, что за тысячи километров есть единомышленники. Спасибо!

    ОтговорИзтриване
  6. Уважаема, Елена Воронина, за мен беше истинско предизвикателство, голяма чест и радост, че попаднах на невероятната Ви покана. Истински съм щастлива, че се запознах с такива изключителни учители като Вас и други, с които вярвам ще останем виртуални приятели и в бъдеще. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Конечно, будем, Петя. Виртуальные друзья часто превращаются в реальных. Приезжайте в Саект-Петербург, я познакомлю Вас с нашим чудесным городом.

      Изтриване
    2. Много мило, би било прекрасно, но...с българска учителска заплата е почти невъзможно:(. Като си помисля, че преди 30 години моите родители/обикновени трудещи се/ ме изпратиха на екскурзия в тогавашен Ленинград, Москва и Киев...Сега би било още по-вълнуващо. Това е и голяма мечта на моя съпруг,чиято специалност е изобразително изкуство. Но, кой знае, може би някога :) !

      Изтриване
    3. Будем надеяться на лучшее. Никогда не надо опускать руки!

      Изтриване