понеделник, 3 ноември 2014 г.

Мълчаливият език на лидерите, Карол Кинси Гоуман

http://bit.ly/1zpy103
Наблюденията на авторката не могат да бъдат преразказани, те трябва да се четат с молив в ръка и да се осмислят и препрочитат.
Книгата кара читателя да се замисли, че успешната комуникация често, всъщност почти винаги се влияе от невербалните  сигнали, които изпращаме. Ако се научим да ги владеем и разчитаме у нашите събеседници, това би повишило резултатността на нашето общуване.
Твърде интересно е наблюдението върху това, че има полово обусловени разлики в невербалната комуникация. Осмисляйки тези генетично заложени различия, си даваме сметка защо мъже или жени са по-успешни или по-неуспешни лидери. Както образно се изразява Карол Кинси "Мъжете са от Марс, жените - от Венера". Но, не бива да се плашим от "извънземни" - те са дошли в мир, със същите стремежи като нас - да служат на другите, да създават, да помага, да печелят, да работят с приятели и да творят по-светло бъдеще.
Мисля, че няма човек, който да не се нуждае от подобни книги. На каквато и възраст да си, винаги има какво да научиш, да станеш по-добър за себе си и за света около теб!

Няма коментари:

Публикуване на коментар