сряда, 23 април 2014 г.

Честит Световен ден на книгата!

Днес отбелязахме Световния ден на книгата!
Много се радвам, че нашите ученици се отзоваха с радост да участват в това, да отдадем своята почит към Книгата!
Във вълнуващ дебат "Книжка или мишка?" влязоха ученици от 9.в и 11.б клас
Презентацията, която използвахме, беше по примера на д-р Парижкова от УНИБИТ, с която тя и нейните колеги от форум "Иновации в обучението и познавателното развитие" направиха вълнуващо откритие на миналогодишния Форум. Благодаря за споделеното от нея! Присъстващите искрено се забавляваха с емоциите, които дебатиращите не съумяваха да сдържат. Много настроение и смях предизвика финалната част - закачлив отговор на въпроса, за какво служи книгата. А отговорите бяха: за романтична атмосфера, за правилна походка, за елха, за самоотбрана...  :)
След това четирима третокласници прочетоха откъси от любими свои книжки. Цялата зала усети вълнението, отговорността и артистизма, с който подходиха към задачата малчуганите. С всички най-много се вълнуваше  и тяхната учителка г-жа Румяна Николова. 

Група ученици от шести клас разказа за любимите книги на своите родители.

След тях за любимите книги от ученическите години на мама и татко още разказаха учениците от 8.г клас:

А също и учениците от 9.в:

Техният съученик Мартин прочете своето есе по думи на Константин Преславски "Търсете книгите, защото в тях има живот вечен."

Ученици от 11.б клас разказаха за движението Буккросинг, като призоваха всички да се присъединят към магията на пътуващата книга.

А ето как изглеждаше импровизираната ни Буккросинг зона след събитието:


Благодаря на своята колежка г-жа Спасова за това, че работим толкова добре в екип, че се вдъхновяваме и вдъхновяваме/надявам се/ и  своите ученици! Поздравления и за всички наши ученици, които приеха присърце идеята да отдадем заслужена почит на книгата!




3 коментара:

  1. Един истински празник, в който Книгата възтържествува! Вълнуващ, незабравим и определено изпълнен с емоции и... приятни изненади - пълна зала с ентусиазирани ученици от всички възрасти, въодушевени участници, които въпреки видимото притеснение изпълниха своята благородна мисия - да реабилитират Книгата, и накрая нетърпеливото очакване, особено на най-малките, да изберат и отнесат със себе си поне една от пуснатите на свобода книги! Искрено вярвам, че сме посели семенцето на интерес към четенето и към идеята за пътуващата книга. Надявам се то да кълни и да се превърне в истинска и трайна любов към писаното слово!

    ОтговорИзтриване
  2. Петя, страхотна сте! Прегръщам Ви! Честит празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря сърдечно! Продължавам щафетата, подадена от Вас!

    ОтговорИзтриване