четвъртък, 9 август 2012 г.

Календарът на маите не е край, а начало

През 2012г. няма да настъпи краят на Човечеството, а началото на съвършенството. Календарната схема на маите отмерва еволюцията на човешкото съзнание. Ян Лунголд - един от най-напористите съвременни изследователи на загадките на древните маи е открил загадката от мистичния Календар на маите.

Мнозина знаят, че Календарът на маите има край. По света има множество научни тълкувания на значението на този хронологичен край, а най-шокиращото е, че последната отбелязана дата в него бележи края на света. Ян Лунголд за първи път през 2004г. описва едно ново схващане за същността на въпросния календар. И не знам защо точно то не се експлоатира от медиите, а се спекулира с думата "край". Според най-новата трактовка на Календара на маите еволюцията на съзнанието протича на цикли. А въпросните цикли за девет на брой и всяка част от цикъла бележи ново развитие /скок/ на съзнанието. Видна е разликата между поколенията. Всяко следващо е по-възприемчиво, обработва по-бързо и по-добре информацията. /Описание на циклите има на различни места в мрежата, публикувани са и лекции на учения./
Всеки следващ цикъл бележи все по-значим скок, днес наблюдаваме как само за четвърт век човечеството и технологиите се променят повече, отколкото това е ставало за хилядолетия. Докъде може да стигнат мисълта и съзнанието ни? Ще можем ли да вършим чудеса един ден? /А готови ли сме за това?/
Според Лунголд краят на Майския календар бележи времето на придобиване на абсолютното и неограничено съзнание, на безграничните възможности. Това е вероятно моментът, в който всички "заключени" области на мозъка ще се отключат. Може би точно затова сме тук.

На тази информация попаднах благодарение на романа на Людмила Филипова "Антихтонът на Данте" - препоръчвам го горещо, както и "Мастиленият лабилинт".
Изображението е от Интернет.

1 коментар: